ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: Μεσίτρια καταχράστηκε 20.000 ευρώ από 55χρονο - To κόλπο για να μην επιστραφεί το ποσό

Μαγνησία: Μεσίτρια καταχράστηκε 20.000 ευρώ από 55χρονο - To κόλπο για να μην επιστραφεί το ποσό
Unsplash

Για απάτη και πλαστογραφία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μια 35χρονη υπάλληλος μεσιτικού γραφείου στη Σκόπελο, η οποία «οικειοποιήθηκε» την προκαταβολή ύψους 20.000 που ζήτησε από 55χρονο ενδιαφερόμενο αγοραστή ακινήτου, χωρίς η πώληση να γίνει ποτέ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2019, ενώ στην χθεσινή δίκη (1/11) οι κατηγορούμενοι ήταν τρεις, η 35χρονη, ο 72χρονος ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου αλλά και ο 37χρονος πρώην σύζυγος της πρώτης, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος μαζί με την γυναίκα στον τραπεζικό λογαριασμό όπου κατατέθηκε το ποσό.

Μάλιστα, την προαναφερόμενη περίοδο, οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι εργάζονταν σε μεσιτικό γραφείο στη Σκόπελο, το οποίο επισκέφθηκε 55χρονος από τα Φάρσαλα, καθώς ενδιαφερόταν να αγοράσει σπίτι στο νησί. Η συμφωνία προχώρησε και οι μεσίτες ζήτησαν από τον ενδιαφερόμενο προκαταβολή 20.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει η πώληση, ποσό το οποίο και κατέβαλε ο 55χρονος.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, από τον ίδιο ζητήθηκε να κάνει δεύτερη κατάθεση ύψους και πάλι 20.000 ευρώ, επίσης με την πρόφαση της προκαταβολής, χωρίς να πραγματοποιηθεί ποτέ η πώληση του ακινήτου, τα οποία ο 55χρονος πίστωσε σε λογαριασμό της 35χρονης και του πρώην συζύγου της.

Σημειώνεται πως ο 72χρονος ιδιοκτήτης του μεσιτικού, επέστρεψε τα πρώτα 20.000 ευρώ που είχε λάβει η επιχείρηση ως προκαταβολή για την αγοραπωλησία, όταν η διαδικασία δεν προχώρησε, προτού ο 55χρονος υποβάλλει καταγγελία πως εξαπατήθηκε.

Η 35χρονη προσποιήθηκε την επιστροφή του ποσού

Όχι όμως και η 35χρονη συγκατηγορούμενή του, η οποία προσποιήθηκε μάλιστα την επιστροφή του δεύτερου ποσού μετά την καταγγελία σε βάρος της. Η γυναίκα πίστωσε σε λογαριασμό του 55χρονου μόλις 2 ευρώ, αλλά του απέστειλε μέσω φαξ ψεύτικη απόδειξη στην οποία είχε πληκτρολογήσει τέσσερα μηδενικά, ώστε να φαίνεται πως κατέβαλε ολόκληρο το ποσό των 20.000.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες, ο 72χρονος και ο 37χρονος δεν παρουσιάστηκαν και δικάστηκαν ερήμην, ενώ η 35χρονη εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, που ισχυρίστηκε εκ μέρους της πως η ίδια ήταν απλά υπάλληλος, ρίχνοντας τις ευθύνες της απάτης στον ιδιοκτήτη του μεσιτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ονοματεπώνυμο της 35χρονης φέρεται να περιλαμβάνεται και σε άλλες δικογραφίες που εκκρεμούν για ανάλογες υποθέσεις.

Στην παρούσα υπόθεση, και οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν, ο μεν 72χρονος για απάτη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, η δε 35χρονη για απάτη και πλαστογραφία σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, ενώ ο 37χρονος πρώην σύζυγός της για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών.

Όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν ανεστάλησαν, ενώ ο συνήγορος της 35χρονης άσκησε έφεση για την επανεκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ