ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικές φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Διαδοχικές φωτιές σε Ηράκλειο και Χανιά: Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρκαγιές σε δύο νομούς της Κρήτης εκδηλώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (4/11).

Η πρώτη, η οποία το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται σε ύφεση, εκδηλώθηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ομαλού στο Δήμο Πλατανιά Χανίων πλησίον του καταφυγίου Καλλέργης. Λίγες ώρες αργότερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Παρθένι στο Δήμο Αστερουσίων στο Ηράκλειο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να κινητοποιουνται άμεσα.

Η πυρκαγιά στο Παρθένι καίει σε ορεινή έκταση χορτολιβαδικής βλάστησης. Στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και δύο πυροσβεστικά οχήματα με μονάδες άμεσης επέμβασης.

Στη περιοχή του Ομαλού, περιοχή του Ομαλού μετέβησαν έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τη συμμετοχή τριών πεζοπόρων τμημάτων, 25 συνολικά πυροσβεστών, για να κατασβέσουν τη φωτιά, η οποία βρίσκεται σε πολύ ορεινό και δύσβατο σημείο και με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν δυσκολέψει το έργο της πυρόσβεσης. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν νέα ενεργά μέτωπα, όμως η πιθανότητα αναζωπύρωσης είναι μεγάλη και για αυτό οι πυροσβέστες δρουν σε όλο το σημείο της πληγήσας από τη φωτιά περιοχής.

Από πλευράς της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη έχει ανακοινωθεί παράταση της αντιπυρικής περιόδου ενώ οι αρμόδιες κατά τόπους διεύθυνσεις επισημαίνουν την ανάγκη προσοχής από πλευράς των πολιτών. Κυρίως δε να μη ανάβονται εστίες σε υπαίθριες περιοχές. Να σημειωθεί ότι στο νησί πνέουν άνεμοι που στις περιπτώσεις φωτιάς δυσχερένουν το έργο των πυροσβεστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ