ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στην 28χρονη που είχε σακίδιο με μολότοφ - Αφέθηκε ελεύθερη με όρους

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στην 28χρονη που είχε σακίδιο με μολότοφ - Αφέθηκε ελεύθερη με όρους
Δικαστική αίθουσα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 28χρονη που συνελήφθη, όταν βρέθηκε σακίδιο με επτά αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στη Θεσσαλονίκη, αφού της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών.

Η 28χρονη κατέστη κατηγορούμενη και συνελήφθη από αστυνομικούς την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της, καθώς εκτός από τις μολότοφ στο σακίδιο υπήρχε η αστυνομική της ταυτότητα.

Η νεαρή γυναίκα ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει τις προηγούμενες μέρες το σακίδιο, στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι στο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του σακιδίου, την κατοχή των οποίων δεν αποδέχθηκε.

Όταν ρωτήθηκε για αντικείμενα τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι της, όπως σπρέι πιπεριού, αντιασφυξιογόνα μάσκα, πλαστικά δεματικά (tie wrap), σπρέι διαφορετικών χρωμάτων και συσκευασίες φαρμακευτικής πόσιμης γέλης, φέρεται να υποστήριξε ότι τα κατέχει για λόγους προστασίας, επειδή συμμετέχει σε φοιτητικές πορείες.

Ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Την ίδια ώρα, παραπέμπεται σε δίκη.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές και φοιτήτριες σε ένδειξη συμπαράστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ