ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγή τεσσάρων ατόμων σε διαμαρτυρία για το μετρό στα Εξάρχεια

Προσαγωγή τεσσάρων ατόμων σε διαμαρτυρία για το μετρό στα Εξάρχεια
Διαμαρτυρία στην πλατεία Εξαρχείων στο μετρό ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην προσαγωγή τεσσάρων κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί σε διαμαρτυρία νωρίς το πρωί της Τρίτης (7/11) έξω από το εργοτάξιο του μετρό της πλατείας Εξαρχείων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν κατοίκους να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το εργοτάξιο, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να τους παίρνουν «σηκωτούς».

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, καθώς το πρωί της Δευτέρας (6/11) μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών έχουν πάει στο σημείο για να κόψουν δέντρα, για να συνεχιστούν οι εργασίες για το μετρό.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής έχουν μαζευτεί από νωρίς το πρωί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν της εργασίες αυτές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται να κοπούν 70 περίπου δένδρα σε μια περιοχή που στερείται πρασίνου.

Μετά τις αντιδράσεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έκανε σύσταση για προσωρινή διακοπή του έργου, έως ότου μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι εργασίες κοπής δέντρων. Επισημαίνεται όμως, ότι δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ