ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος καταγγέλλει εκβιασμό και ξυλοδαρμό για να υπογράψει δυσμενή απόλυση

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος καταγγέλλει εκβιασμό και ξυλοδαρμό για να υπογράψει δυσμενή απόλυση
Δικαστική αίθουσα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και άσκησης βίας σε βάρος ενός υπαλλήλου, προκειμένου να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς για την επιχείρηση όρους, προχώρησε η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ο 54χρονος που εργαζόταν σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού, ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια για την απόλυσή του.

Όταν εκείνος διαφώνησε για τους οικονομικούς όρους της σύμβασής του, δέχθηκε επίθεση και απειλές από τον 45χρονο σύζυγό της ιδιοκτήτριας, ενώ, μάλιστα, αφού άσκησε βία πάνω του, του αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κλειδιά οχήματος και προσωπικά αντικείμενα.

Έπειτα οι δράστες μετέφεραν το θύμα στο σπίτι του, προκειμένου να τους παραδώσει όσα αξίωναν και μετά αφού επέστρεψαν στην επιχείρηση και με τη συνδρομή και άλλων συνεργών, τον εξανάγκασαν να υπογράψει την απόλυσή του με ευνοϊκούς προς την εταιρεία όρους.

Σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας 45, 31, 53, 47 και 36 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, συνέργειας σε εκβίαση, παράνομης βίας, συνέργειας σε παράνομη βία από κοινού, ληστείας και εξύβρισης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ