ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή ασκήθηκε στον γυμναστή

Ασπρόπυργος: Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή ασκήθηκε στον γυμναστή
Unsplash

Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή από εκπαιδευτικό άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο, ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών έπειτα από καταγγελίες γονέων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο καθηγητής έχει προσκομίσει και ένα χαρτί στο οποίο εμφανίζεται να έχει αναπηρία και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείται.

ΕΔΕ και από το Υπουργείο Παιδείας

Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος 30χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής σε δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου, που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε μικρούς μαθητές και ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας ένορκη διοικητική εξέταση.

Διευκρινίζεται πως πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω γυμναστής, 30 ετών, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (6/11) για Προσβολή Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, την ώρα που στις Αρχές έχουν ήδη δοθεί οκτώ ένορκες καταθέσεις από γονείς μαθητών που κάνουν λόγο για περιστατικά παρενόχλησης.

Παράλληλα, τα όσα γνωρίζει σχετικά κατέθεσε και ο διευθυντής του σχολείου.

O κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνέπεια διαταραχής Asperger.

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ο οποίος διέταξε να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ προανάκριση διενεργεί το ΤΑ Ασπροπύργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ