ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες ανηλίκων: 14 νέες προσαγωγές μέσα σε 48 ώρες - Ποιες περιοχές «χαρτογραφεί» η ΕΛΑΣ

Συμμορίες ανηλίκων: 14 νέες προσαγωγές μέσα σε 48 ώρες - Ποιες περιοχές «χαρτογραφεί» η ΕΛΑΣ
Pexels

Σε ειδικές επιχειρήσεις προχωρά η ΕΛΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Μέσα στο διήμερο Παρασκευής - Σαββάτου η Αστυνομία προχώρησε σε ειδικές επιχειρήσεις σε Άγιο Δημήτριο, Μαρούσι, Ηράκλειο, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένες περιοχές, οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και 14 προσαγωγές ανηλίκων στα τμήματα της περιοχής.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής , και από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ