ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: Νέες αποκαλύψεις για τον 42χρονο - Παρίστανε τον τουρίστα και «έσπρωχνε» πλαστά 50ευρα

Κερατσίνι: Νέες αποκαλύψεις για τον 42χρονο - Παρίστανε τον τουρίστα και «έσπρωχνε» πλαστά 50ευρα
EUROKINISSI

«Πλούσια» ήταν η δράση του 42χρονου με καταγωγή από τα Χανιά, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε ΑμεΑ με νοητική υστέρηση, αναγκάζοντάς τους να προβαίνουν σε πράξεις βίας αλλά και σε σεξουαλικές πράξεις μέσω βίντεο σε live μετάδοση, με χιλιάδες χρήστες του YouTube να παρακολουθούν επί πληρωμή. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, ο 42χρονος συνελήφθη στο Κερατσίνι, αλλά λίγους μήνες νωρίτερα είχε συλληφθεί και στην Κίσσαμο της Κρήτης, για τελείως διαφορετική υπόθεση.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον περασμένο Αύγουστο, ο ίδιος είχε βρεθεί στα Χανιά και παριστάνοντας τον... τουρίστα, αγόραζε τοπικά προϊόντα, μέλι, ελαιόλαδο, ελιές από παγκους μικροπωλητών στην περιοχή του Ελαφονησίου, προσπαθώντας να απαλλαγεί από πλαστά χαρτονομίσματα.

Πιστόλι, μαχαίρι και σιδερογροθιά βρήκαν οι αστυνομικοί

Τότε, οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισσάμου τον είχαν εντοπίσει να πληρώνει συστηματικά με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κρατητήριο. Επίσης, είχαν βρεθεί στην κατοχή του μεταξύ άλλων πιστόλι, μαχαίρι και σιδερογροθιά.

Και... κλεμμένο αυτοκίνητο

Αργότερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορούσε και με κλεμμένο αυτοκίνητο, κάτι που στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τις Αρχές. Η συνέχεια της έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδειξε ότι η κλοπή είχε καταγγελθεί στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο 42χρονος είχε παραπεμφθεί στον εισαγγελέα που του απήγγειλε κατηγορίες, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δικάσιμο.

Διευρύνεται η έρευνα

Στο μεταξύ, μετά την αποκάλυψη της δράσης του 42χρονου, οι Αρχές αναμένεται να εξετάσουν εκ νέου όλα τα στοιχεία καθώς πιθανόν να στοιχειοθετούνται και άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος του ίδιου ή άλλων ατόμων.

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο 42χρονος φέρεται τουλάχιστον από τις 18 Οκτωβρίου 2023, να βασάνιζε συστηματικά μία γυναίκα 21 ετών και έναν άνδρα 25 ετών οι οποίοι αντιμετώπιζαν διανοητικά προβλήματα.

Τα βασανιστήρια που τους έκανε προκαλούν τρόμο. Εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ξύρισμα κεφαλής, γιαούρτωμα και υπονοούμενες πράξεις πεοθηλασμού έναντι αμοιβής είναι μόνο μερικά από αυτά.

Μάλιστα στις 10 Νοεμβρίου μετέδωσε τις πράξεις του σε ζωντανή μετάδοση μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ στα θύματα χορηγήθηκε ιατροδικαστική παραγγελία και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε δομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ