ΕΛΛΑΔΑ

Πώς το στρες μπορεί να προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές – Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Πώς το στρες μπορεί να προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές – Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Το στρες αποτελεί βασικό συστατικό στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων σήμερα.

Οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας ιδιαίτερα αυξημένες, απαιτώντας μεγάλη προσπάθεια σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Ο οργανισμός αντιδρά στα σωματικά και τα ψυχολογικά ερεθίσματα που είναι δυνητικά απειλητικά για την υγεία.

Η σχέση εγκεφάλου - εντέρου

Η έκθεση στο στρες προκαλεί αλλοιώσεις στην αμφίδρομη επικοινωνία του άξονα εγκεφάλου-εντέρου, η οποία τελικά μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας σειράς γαστρεντερικών διαταραχών. Ειδικότερα, προκαλεί αλλαγές στη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου (μικροβίωμα).

Τα ευρήματα μελέτης που έγινε σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η σύσταση του μικροβιώματος ενδέχεται να παίζει κάποιο ρόλο στην γενικότερη ψυχική ευεξία2. Ειδικότερα, κατέληξε σε έξι καταληκτικά συμπεράσματα:

  1. Το μικροβίωμα του εντέρου ρυθμίζει την αντίληψη του πόνου και επηρεάζει την αίσθηση του σπλαχνικού πόνου και την απόκριση στο περιφερικό πόνο.
  2. Οι γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας μάθησης και της μνήμης, σχετίζονται στενά με το μικροβίωμα του εντέρου.
  3. Η διάθεση και τα συναισθήματα επηρεάζονται από το μικροβίωμα του εντέρου.
  4. Η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας συνδέονται στενά με τη μικροχλωρίδα του εντέρου.
  5. Η διαχείριση του στρες επηρεάζεται από τη μικροχλωρίδα του εντέρου.
  6. Η μικροχλωρίδα του εντέρου επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά

almora PLUS® CEREBIOME® για την φυσιολογική ψυχολογική και νευρική λειτουργία

Η ELPEN εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην κατηγορία των προβιοτικών με το νέο almora PLUS® CEREBIOME®. To almora PLUS® CEREBIOME® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Περιέχει στη σύνθεσή του τον πατενταρισμένο συνδυασμό προβιοτικών στελεχών Lactobacillus helveticus Rosell®–52 και Bifidobacterium longum Rosell®–175 καθώς και Βιταμίνη Β6.

Συνολικά, 12 κλινικές μελέτες συνοδεύουν τον πατενταρισμένο συνδυασμό των προβιοτικών στελεχών του almora PLUS® CEREBIOME® οι οποίες προτείνουν τον τρόπο δράσης του, μέσω του άξονα εγκεφάλου-εντέρου. Συγκεκριμένα, ο σταθερός συνδυασμός των προβιοτικών στελεχών του CEREBIOME® έχει μελετηθεί για τη διαχείριση του άγχους και τις επαγόμενες από το στρες γαστρεντερολογικές ενοχλήσεις όπως το κοιλιακό άλγος/πόνος, ο έμετος και η ναυτία.

H Βιταμίνη Β6 που εμπεριέχεται στη σύνθεση του προϊόντος, συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Είναι κατάλληλο για ενήλικες και διατίθεται σε συσκευασία των 30 καψουλών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.almoraplus.gr

Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ 75326/06-07-2022.Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ