ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνίατροι: Θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες

Κτηνίατροι: Θα ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες
Pixabay

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προτίθεται να ζητήσουν οι κτηνίατροι και οι φιλοζωικοί σύλλογοι,  για την τοποθέτηση ζωντανών ζώων στις φάτνες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές πλατείες του Βόλου Μαγνησίας.

Οι δύο Χριστουγεννιάτικες φάτνες που έχουν φτιαχτεί από τον Δήμο Βόλου στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ, με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσουν χαρά στους μικρούς φίλους, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κτηνιάτρους και τους φιλοζωικούς συλλόγους.

Είναι η δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό, με τους κτηνιάτρους να μιλούν για κακοποίηση των ζώων.

Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ