ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Την άνοιξη ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Θεσσαλονίκη: Την άνοιξη ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη του 2024 θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής. Η ολοκλήρωση του Μουσείου αναμένεται το 2026.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη σημερινή παρουσίαση της οριστικής μελέτης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, το project management του οποίου έχει αναλάβει η ένωση εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ - Σύμβουλοι Μηχανικοί» και Hill International.

Στην παρουσίαση, που έγινε στα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αντρέα Κίντλ και η γενική πρόξενος Θεσσαλονίκης Σίβυλλα Μπέντικ, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το έργο χρηματοδοτούν από κοινού η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η ελληνική κυβέρνηση και το ΙΣΝ, ενώ υπάρχουν και δωρεές, όπως του δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», Δημήτρης Σαμαράς υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ότι «το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος είναι ένα εμβληματικό έργο, το πρώτο από τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, που θα ολοκληρωθεί και το οποίο έχει τη δυναμική να συμβάλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, αφού σηματοδοτεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ