ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 42χρονος που απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 42χρονος που απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του
Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 42χρονος άνδρας που απείλησε πριν από μερικές ημέρες τον πατέρα του με μαχαίρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε οκτάμηνη φυλάκιση για ενδοοικογενειακή απειλή και οπλοφορία, με την απόφαση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

«Αγαπάω τον γιο μου, αυτόν όμως που γέννησα και μεγάλωσα. Δεν έχω διάθεση να πάει φυλακή, αλλά θα φτάσουμε σε φονικό και ποιος θα πάρει την ευθύνη;», κατέθεσε απεγνωσμένος ο 66χρονος πατέρας του 42χρονου ο οποίος είναι τοξικομανής και έχει προκαλέσει ενδοοικογενειακή βία κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο συνταξιούχος, με καταγγελία του οποίου ο 42χρονος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών, τα προηγούμενα 24ωρα ο γιος του τον απείλησε με μαχαίρι- δεν ήταν η πρώτη φορά, σύμφωνα με την κατάθεσή του.

«Από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή μας απειλεί διαρκώς. Την Κυριακή έβαλε ένα μαχαίρι - στιλέτο στο λαιμό μου για να του δώσουμε χρήματα να κάνει χρήση και να του δώσουμε και το αμάξι. Με βίαιο τρόπο ζητάει χρήματα, χτυπάει πόρτες, χτυπάει την μάνα του.

Είχε μπει επτά μήνες φυλακή για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος μου και της μητέρας του», ανέφερε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε: «Είναι χρήστης ναρκωτικών, είναι τοξικός και επικίνδυνος. Τον αγαπάω, αλλά είναι επικίνδυνος».

Το δικαστήριο έκρινε τον 42χρονο ένοχο, όπως κατηγορείται, καταδικάζοντάς τον σε 8 μήνες φυλάκιση, ποινή την οποία (κατά πλειοψηφία) αποφάσισε να μην αναστείλει λόγω του βεβαρημένου ποινικού του παρελθόντος. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τη φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Κατά την απολογία του, ο 42χρονος αρνήθηκε ότι άσκησε βία και απείλησε τον πατέρα του, λέγοντας πως όσα κατέθεσε είναι ψέματα. «Είναι δυνατόν να θέλω να ξαναγυρίσω φυλακή και να βγάλω μαχαίρι; Χαζός δεν είμαι» ανέφερε, χωρίς να πείσει όμως τους δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ