ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες, χωρίς καμία σύλληψη

Ρέντη: Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες, χωρίς καμία σύλληψη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, και οι 424 που προσήχθησαν στην διεύθυνση Αλλοδαπών αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Από τους προσαχθέντες ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα για να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό το βράδυ της Πέμπτης.

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Είναι πολύ πιθανό στο αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό των ΜΑΤ, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν όλοι οι προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ