ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού - Τι φοβούνται οι γιατροί

Ρέντη: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού - Τι φοβούνται οι γιατροί
Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη και ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας καθώς λόγω της φύσης των τραυμάτων που φέρει παρουσιάζει αιμορραγίες.   

Οι γιατροί ανησυχούν ακόμα για τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και γι' αυτό είναι πολύ προσεκτικοί στην θεραπεία του.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με σκοπό τη σύλληψή τους.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει υπολείμματα από εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες, καδρόνια, μισοκαμένα ρούχα, κροτίδες και πολλά άλλα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά και βίντεο.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των συναδέλφων του για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τον τραυματισμό με συνάδελφό του να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές που ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός στην ΕΡΤ.


Ακολούθως, περιγράφει τις προσπάθειες που έκαναν οι συνάδελφοί του για να τον σώσουν: «Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά.

Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στον μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ