ΕΛΛΑΔΑ

«Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου του Όλιβερ»: Σήμερα ή αύριο οι ανακοινώσεις λέει ο Κατσαφάδος

«Έχουμε καταλήξει στα αίτια θανάτου του Όλιβερ»: Σήμερα ή αύριο οι ανακοινώσεις λέει ο Κατσαφάδος
unsplash

Σήμερα ή το πολύ αύριο Τρίτη (12/12) αναμένονται οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του Όλιβερ»  του σκύλου που βρήκε βίαιο θάνατο στην Αράχωβα, όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος τόνισε ότι οι Αρχές που διενήργησαν τις έρευνες, έχουν καταλήξει στα αίτια θανάτου του χάσκι.

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει (σ.σ. στην Αράχωβα) εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση» είπε στην EΡΤNEWS ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Και όπως αποκάλυψε «εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος» προσθέτοντας ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα σας κάνουν ανακοίνωση.

Θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας

Απαντώντας ο κ. Κατσαφάδος σε ερώτηση για το εάν θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας που βρέθηκε στον επίκεντρο λόγω καταγγελιών για προσπάθεια απόκρυψης του ενόχου ο κ. Κατσαφάδος είπε χαρακτηριστικά «νομίζω ότι θα καθαρίσει».

Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλου ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει στην Αράχωβα, είχε ζητήσει στις 4 Δεκεμβρίου με παραγγελία της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Όλιβερ

Nέα στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν στην υπόθεση θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο «Όλιβερ» να έπεσε θύμα αγέλης σκύλων.

Ειδικότερα, το εν λόγω σενάριο ενισχύεται όλο και περισσότερο, καθώς στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής φαίνεται το χάσκι να περπατά μαζί με αγέλη σκύλων, ενώ στο υλικό που ερεύνησαν διεξοδικά οι αστυνομικοί διακρίνεται και ο «Όλιβερ» τραυματισμένος.

«Μέχρι στιγμής το υλικό που έχει η Αστυνομία στα χέρια της, δεν δείχνει άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στο Mega.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν και οι μαρτυρίες κατοίκων, που είδαν την αγέλη των σκύλων στην περιοχή της Αράχωβας.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί τονίζουν πως βρίσκονται πολύ κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛ.ΑΣ για Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα»

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο νέος γύρος καταθέσεων για τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι «Όλιβερ».

«Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν δείχνει, ούτε υπάρχει κάποιος ύποπτος από την περιοχή, ούτε κάποιος ύποπτος τέλεσης του συγκεκριμένου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ζώο τραυματίστηκε από ανθρώπινο χέρι ή από άλλα ζώα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται σχόλια για κατοίκους της περιοχής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η «έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε ασφαλή αποτελέσματα και μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με αυτό το ζώο».

Να υπενθυμίσουμε πως κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το ζώο είναι κατηγορηματική ότι το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, αποκλείοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

«Η κακοποίηση του Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο παράγοντα. Τα σημάδια στη σορό του δεν ήταν από αγριογούρουνα ή άλλα σκυλιά. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες -ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε και πως η δεύτερη κτηνιατρική εξέταση στη σορό του Όλιβερ διαψεύδει την δική μου - δεν έχουν καμία βάση», είπε χαρακτηριστικά το Σάββατο, 9/12.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αράχωβας Γιάννης Σταθάς, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. «Μας ενδιαφέρει να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η Αστυνομία δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να εξακριβώσουμε τι έχει συμβεί», ανέφερε.

«Το σκυλί ήταν πολύ αγαπητό στην περιοχή και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να το έχει βιάσει άνθρωπος είναι σοκαριστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάς.

«Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι αν το έχει κάνει άνθρωπος αυτό, μπορεί να το κάνει ξανά και σε έναν άνθρωπο, σε ένα παιδί. Πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας», πρόσθεσε.

Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει μαρτυρία κατοίκου ο οποίος υποστήριξε ότι το βράδυ που βασανίστηκε ο σκύλος, είδε έναν άνθρωπο με αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και έναν σκύλο που έμοιαζε στον Όλιβερ. Παράλληλα υπάρχει βίντεο από κάμερα κτηρίου που ίσως να οδηγήσει στον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN δεν έκρυψε την πρόθεσή του να καταφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τον έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων της κακοποίησης.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές προχώρησαν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών προκειμένου να φτάσουν στα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο όπου κακοποιήθηκε ο Όλιβερ το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστημιακά εργαστήρια.

Παράλληλα, κάτοικοι και φορείς της Αράχωβας κάνουν έκκληση να βρεθεί ο βασανιστής του ζώου ζητώντας την υποδειγματική τιμωρία του έτσι ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ