ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Μεγαλώνει η λίστα των εμπλεκομένων - Ο 16χρονος, ο μάνατζερ τράπερ και ο «καθοδηγητής»

Ρέντη: Μεγαλώνει η λίστα των εμπλεκομένων - Ο 16χρονος, ο μάνατζερ τράπερ και ο «καθοδηγητής»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Νέα πρόσωπα, μέσω της ταυτοτοποίησης dna προστίθενται διαρκώς στον κατάλογο των εμπλεκομένων στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, με τις αρχές να κάνουν πλέον λόγο για «χαρτογράφηση» της εγκληματικής ομάδας. 

Ειδικότερα, μετά την προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το dna του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα γενετικά υλικά και αποτυπώματα από τους 424 προσαχθέντες που ταυτοποιούνται πάνω σε πειστήρια.

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ εστιάζεται στο να ταυτοποιήσει το άτομο, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο «καθοδηγητής» αλλά και τα «κεφάλια» των χούλιγκανς, με τις Αρχές να ψάχνουν διαρκώς νέα στοιχεία, καθώς όπως όλα δείχνουν, δεκάδες από τους «σκληρούς» χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Ο καθοδηγητής θεωρείται σίγουρα οργανωμένος οπαδός και δεν αποκλείεται μετά τα επεισόδια στου Ρέντη να κατάφερε να φύγει από το σημείο, χωρίς να επιστρέψει στο γήπεδο.

Ζητά προστασία ο 18χρονος

Αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε κατέθεσε ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης.

Να σημειωθεί ότι δεν θα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Ο δράστης φοβάται να μιλήσει, την ώρα που οι γονείς του καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές για τη ζωή του παιδιού τους, μετά τα όσα συνέβησαν.

Κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό και πως ήταν μακριά από το θύμα την ώρα της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ