ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Νεστορίδη

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Νεστορίδη
ΙΝΤΙΜΕ / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το «ύστατο χαίρε» στον Κώστα Νεστορίδη είπε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ και όλος ο ελληνικός αθλητισμός, αποχαιρετώντας έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ήρωες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 κι έναν από του κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο κοιμητήριο της Καλλιθέας για να συνοδεύσει τον σπουδαίο Κώστα Νεστορίδη στην τελευταία κατοικία του. Η δε ΠΑΕ ΑΕΚ με μία πολύ συγκινητική ανακοίνωσή της τον αποχαιρέτισε με τις τιμές που του αξίζουν.

«Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρέτησε σήμερα τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη. Ο άνθρωπος που με τα γκολ του και την απαράμιλλη κλάση του βοήθησε όσο κανένας άλλος να «μεγαλώσει» η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα μέσα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αναπαύεται στην αγκαλιά της αττικής γης στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.

Από τις 11 το πρωί, η σορός του «Νέστορα» είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι από την OPAP ARENA, στα μέρη που ο Κώστας Νεστορίδης έγραψε χρυσές σελίδες με την ΑΕΚ. Χιλιάδες απλού κόσμου, παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι, οπαδοί κάθε γενιάς βρέθηκαν εκεί και τον αποχαιρέτισαν όπως του άξιζε.

Η ΑΕΚ, με επικεφαλής τον διοικητικό ηγέτη της Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν εκεί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Α' Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Κοσμάς και σύσσωμη η διοίκηση, τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο εκ των αρχηγών της ομάδας Στίβεν Τσούμπερ, εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές, και βέβαια οι παλαίμαχοι της ομάδας μας βρέθηκαν κοντά στους οικείους του εκλιπόντος και τού απηύθυναν το ύστατο «χαίρε».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, για να ακολουθήσει η ταφή στην Καλλιθέα.

Αιωνία σου η μνήμη, Κώστα Νεστορίδη. Η ΑΕΚ θα σε ευγνωμονεί πάντα για το μεγαλείο που της πρόσφερες!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ