ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. - «Ξεψαχνίζουν» τις κάμερες

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. - «Ξεψαχνίζουν» τις κάμερες
Ο δρόμος στο Γκάζι, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί χθες τα ξημερώματα. ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / CNN GREECE

Μέσα από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες του αιματηρού επεισόδιου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι,  με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό από πυρά, τριών ατόμων.

Οι Αστυνομικοί ευελπιστούν μέσα από τις εικόνες να εντοπίσουν το σκουρόχρωμο τζιπ με το οποίο κινούνταν γύρω από το κλάμπ και για την ώρα, παραμένει άφαντο. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα ήταν νοικιασμένο και έχει εντοπιστεί η εταιρεία απ’ όπου το είχαν νοικιάσει.

Η παρέα των επτά νεαρών που βρισκόταν από την Κρήτη στην Αθήνα για το bachelor πάρτι ενός φίλου τους, μετά την νυχτερινή τους έξοδο σε κλαμπ, βρίσκονταν σε μία πιτσαρία επί της οδού Ιάκχου.

Eκείνη τη στιγμή πέρασε το σκούρο τζιπ με τους δύο επιβαίνοντες κάτι να ειπώθηκε από έναν από τους νεαρούς με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σταματήσει, να κατέβουν οι δύο άγνωστοι δράστες και να ακολουθήσει διαπληκτισμός, ενώ κατά την διάρκεια του σύντομου τσακωμού, ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των τριών νεαρών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τραυματίστηκαν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά και άλλοι δύο έχουν βαριά τραύματα.

Στο σημείο η Αστυνομία εντόπισε τέσσερις κάλυκες που θα αποσταλούν για βαλλιστική ανάλυση, ενώ πεποίθηση των Αρχών είναι πως οι νεαροί βρέθηκαν στο λάθος σημείο αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους, αφού πιθανόν πρόκειται για μπράβους που λυμαίνονται καταστήματα στην περιοχή, και γι’ αυτόν τον λόγο τις έρευνες τις έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών.

Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για την προέλευσή τους λόγω των συμμοριών που δρουν στο Γκάζι ωστόσο στα ίχνη τους οι Αρχές αναμένεται να φτάσουν από την συλλογή των στοιχείων και των καταθέσεων που λαμβάνουν.

Το σημείο, όπου έγινε το αιματηρό επεισόδιο.Εurokinissi

Το DNA των δραστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Τα σενάρια που εξετάζονται

Νέα στοιχεία προκύπτουν για το αιματηρό περιστατικό, καθώς οι αστυνομικοί έχουν 11 καταθέσεις στα χέρια τους για την υπόθεση των πυροβολισμών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουν πάρει DNA των δραστών που έμεινε επάνω στα ρούχα του ενός από τα θύματα την ώρα που οι δράστες τους είχαν πλησιάσει και χτύπησαν τον έναν από αυτούς με τα χέρια στο πρόσωπο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους της νύχτας.

Ωστόσο, όλα τα σενάρια παραμένουν ακόμα ανοιχτά. Μάλιστα, εντός του κλαμπ υπήρξε ένας διαπληκτισμός λίγο πριν σημειωθούν οι πυροβολισμοί και ερευνάται εάν συνδέεται με το περιστατικό.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμη και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με το νυχτερινό μαγαζί, την ώρα που άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών αναμένεται να μεταβούν στο νοσοκομείο προκειμένου να πάρουν καταθέσεις από τα θύματα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Πρόκειται για δύο αδέλφια και ένα φίλο τους. Τα δύο αδέλφια είναι ηλικίας 28 και 33 ετών, ενώ ο φίλος τους είναι ηλικίας 28 ετών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως και οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 33χρονος χειρουργήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και οι άλλοι δύο φέρουν, επίσης, τραύματα στο κεφάλι και υπάρχει ενδεχόμενο να χειρουργηθούν εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς. Προς το παρόν νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Συγγενείς των τραυματιών βρίσκονται στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Ο 28χρονος άνδρας, ένας εκ των τραυματιών, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η παρέα του δεν είπε τίποτα στον οδηγό του τζιπ και τον συνοδηγό, όταν το όχημα πέρασε από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, το τζιπ σταμάτησε, δύο άτομα βγήκαν έξω απ’ αυτό και ο ένας χαστούκισε έναν από τους νεαρούς. Στη συνέχεια, ο άλλος πήγε κοντά τους κρατώντας στο χέρι του τον όπλο και πυροβόλησε και τους τρεις στο κεφάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ