ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο διεθνής σκηνοθέτης και παραγωγός Βαγγέλης Σερντάρης

Πέθανε ο διεθνής σκηνοθέτης και παραγωγός Βαγγέλης Σερντάρης
Eurokinissi / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο διεθνής σκηνοθέτης και παραγωγός, Βαγγέλης Σερντάρης.

Τον θάνατο του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη, του δημιουργού της «Βασιλικής» και του κλασικού ελληνικού νουάρ «Ληστεία στην Αθήνα», ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ο Βαγγέλης Σερντάρης που είχε υπογράψει περισσότερες από 50 ταινίες, ήταν διεθνής σκηνοθέτης με πλούσιο έργο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του κέρδισε βραβεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Άλλες ταινίες του οι «Θερμοκήπιο» (1985), «Ο έβδομος ήλιος του έρωτα» (2001). Επίσης, υπήρξε συμπαραγωγός στην ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρη.

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πατέρας του ελληνικού ρεαλισμού στον κινηματογράφο ενώ η Ροζίτα Σώκου τον είχε αποκαλέσει ως τον Φελίνι της Ελλάδος.

Ο Βαγγέλης Σερντάρης ανήκε στη χρυσή γενιά του κινηματογράφου, γενιά που έβγαλε ονόματα όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Τώνια Μαρκετάκη, Δήμος Θεός , Κώστα Βρεττάκος κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών ο Σερντάρης στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις του σωματείου, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους σκηνοθέτες.

«Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, της ΣΕΗ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την θλίψη της για την απώλεια του Βαγγέλη Σερντάρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ