ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα: Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα: Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΙΝΤΙΜΕ)

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους και στην Αττική, με την Πάρνηθα να ντύνεται στα λευκά, στην αποδρομή της τριήμερης κακοκαιρίας που σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, οι ισχυροί άνεμοι συνεχίστηκαν στη διάρκεια της ημέρας με σταδιακή υποχώρηση από το βράδυ.

Την ίδια στιγμή ήταν ιδιαίτερα αισθητό το τσουχτερό κρύο με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για την πιο κρύα μέρα του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές το κρύο ήταν ιδιαιτέρως τσουχτερό με την πιο χαμηλή θερμοκρασία να καταγράφεται στο Σέλι με -4,8 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σέλι καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία (-4,8 βαθμοί Κελσίου) ενώ την πρώτη 8άδα συμπληρώνουν το Νευροκόπι και άλλες 2 περιοχές του, δύο περιοχές από τα Ιωάννινα, μία από την Κοζάνη και μία περιοχή από τη Δράμα.

Από πότε βελτιώνεται ο καιρός

Βελτιωμένος θα είναι αύριο Δευτέρα ο καιρός, με πιθανότητα λίγων βροχών μέχρι το πρωί στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη όπου μέχρι το πρωί είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα και νωρίς στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10-11, στην Ήπειρο από -1 έως 13-14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 15-16 έως βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσουν πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ