ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 17χρονος για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 17χρονος για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό
INTIME

Σε ακόμα μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη φορά ενός 17χρονου Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό στον Ασπρόπυργο, μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας 17χρονος συνελήφθη από τις Αρχές, που φέρεται να εμπλέκεται στη θανατηφόρα καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με τον νεκρό αστυνομικό.

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί το 2021 για το περιστατικό στο Πέραμα, ωστόσο είχε αφεθεί ελευθερος με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα, δεν εμφανίστηκε για ενάμιση χρονο προκειμένου να δώσει το «παρών», ενώ είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας, αλλά δεν είχε διατάξει την εκ νέου σύλληψή του.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη ενός 20χρονου που συμμετείχε στην καταδίωξη με τον νεκρό 29χρονο αστυνομικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Για τις ανωτέρω πράξεις συνελήφθη, χθες, 18 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί 20χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί του, από τους οποίους οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από βραδινές ώρες της 17-12-2023 έως και πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2023 αφαίρεσαν τέσσερα (4) οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από Ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του θανόντα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ