ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ασπρόπυργος: Στη φυλακή οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό
EUROKINISSI

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 17 χρόνων, για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού.

Οι δύο Ρομά κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ενώ είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Παρασκευή, για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται ακόμα, φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένες κλοπές απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Σημειώνεται ότι κατά της διάρκειας της καταδίωξης, η μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, είχε τραυματισθεί ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και είχαν προκληθεί φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος αντιμετωπίζει επιπλέον και την κατηγορία για παράβαση του νόμου για μη έκδοση ταυτότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ