ΕΛΛΑΔΑ

Πουλτίδου για Όλιβερ: «Γελοίο» το πόρισμα - Τι κατέθεσε στις αρχές

Πουλτίδου για Όλιβερ: «Γελοίο» το πόρισμα - Τι κατέθεσε στις αρχές
Φωτογραφία αρχείου με χάσκι IN TIME / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Γελοίο» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής Νίκου Παπαϊωάννου, που ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα.

Ειδικότερα, η κα Πουλτίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι αμφισβητεί το πόρισμα «όλοι πιστεύουμε ότι είναι πολύ πρόωρο και κατευθυνόμενο» διότι όπως ισχυρίστηκε η ίδια σκοπός είναι ειδικά εν μέσω εορτών να «καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας».

Η ίδια ενημέρωσε πως ήδη έχει καταθέσει όσα στοιχεία και μαρτυρίες γνωρίζει, μεταξύ των οποίων και το άτομο που ο σύλλογος έχει υποδείξει ως δράστη της επίθεσης.

Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνώμονα - «Δεν προκύπτει ανθρώπινη κακοποίηση»

Δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα, προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση, σύμφωνα με το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου.

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. κατατέθηκε στο ΑΤ Διστόμου, που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ