ΕΛΛΑΔΑ

Πράγα: Περιπέτεια για 100 Θεσσαλονικείς - Εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο για Βιέννη

Πράγα: Περιπέτεια για 100 Θεσσαλονικείς - Εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο για Βιέννη
Eγκλωβισμένοι στο εθνικό δίκτυο, 200 χλμ έξω από τη Βιέννη οι εκδρομείς λόγω σφοδρής χιονοθύελλας (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Julio Cortez

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια που είχαν την νύχτα του Σαββάτου για 100 Θεσσαλονικείς οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα σε λεωφορείο εν μέσω χιονοθύελλας στο δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Κατόρθωσαν τελικά να φτάσουν στη Βιέννη το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday.grοι πολίτες προσγειώθηκαν στην Πράγα με τελικό χριστουγεννιάτικο προορισμό τη Βιέννη, στην οποία θα πήγαιναν οδικώς.

Οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε δύο τουριστικά λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου, όμως η χιονοθύελλα δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν.

Η σφοδρή κακοκαιρία είχε παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα οι 100 Έλληνες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για πάνω από 8 ώρες, χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», ανέφερε στο ThessToday.gr επιβάτης.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει, να μας βρει ένα καταφύγιο τουλάχιστον για το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ σε αυτή την κατάσταση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε ολοκληρωτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και η τεράστια ουρά οχημάτων που έχει σχηματιστεί πάνω στο εθνικό δίκτυο», συμπλήρωσε ο επιβάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ