ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τον 14χρονο που κατέρρευσε στα κάλαντα

Άρτα: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τον 14χρονο που κατέρρευσε στα κάλαντα
EUROKINISSI

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στους  γιατρούς για την πορεία της υγείας του 14χρονου που κατέρρευσε από εγκεφαλική αιμορραγία ενώ έλεγε τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων και νοσηλεύεται στο Παίδων.

Η επέμβαση για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής αιμορραγίας στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός κρίνεται επιτυχής ενώ οι απεικονιστικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν την καλή μετεγχειρητική πορεία.

Ο 14χρονος, όπως αναφέρει το epiruspost.gr παραμένει διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε μια δύσκολη επέμβαση το βράδυ της Κυριακής (24/12), αφού είχε κριθεί απαραίτητη η διακομιδή του παιδιού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το αγόρι έχει συμπληρώσει ένα 24ωρο στη ΜΕΘ, έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης, λεπτής χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, με τους γιατρούς να είναι ικανοποιημένοι από την επέμβαση.

Χθες το απόγευμα (25/12) υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν την καλή μετεγχειρητική έκβαση, με τους χειρουργούς να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάστασή του.

Με βάση τα θετικά απεικονιστικά ευρήματα και τη σταθερή κλινική εικόνα του ανήλικου, οι γιατροί θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τη διαδικασία της μείωσης των κατασταλτικών φαρμάκων ώστε να προχωρήσουν στην αποσωλήνωση του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι παιδί είχε φύγει από το σπίτι του, το πρωί της Παραμονής Χριστουγέννων, για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, καθιστώντας αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Στο Νοσοκομείο διασωληνώθηκε και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό. Από τους νευροχειρουργούς υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας και στη συνέχεια αεροσκάφος του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον μικρό από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για να τον μεταφέρει στην Αθήνα ώστε να συνεχίσει την μάχη της ζωής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ