ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Επείγουσα έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων στα social media

Φυλακές Κορυδαλλού: Επείγουσα έρευνα για τη διαρροή φωτογραφιών κρατουμένων στα social media
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τις φωτογραφίες κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την έρευνα ζήτησε η Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες την 25η Δεκεμβρίου 2023 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού. Παράλληλα θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί μια διαρκή διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ