ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος βρέφους στην Πτολεμαΐδα: Oι καταγγελίες των γονιών για το νοσοκομείο

Θάνατος βρέφους στην Πτολεμαΐδα: Oι καταγγελίες των γονιών για το νοσοκομείο
ΙΝΤΙΜΕ

Σήμερα κηδεύεται το 15 μηνών βρέφος που πέθανε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με το thestival από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του μόλις 15 μηνών βρέφους προέκυψε ως αιτία θανάτου η βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Και ενώ σήμερα το αγοράκι θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, οι γονείς του συντετριμμένοι καταγγέλλουν ότι πήγαν δύο φορές το παιδί στο νοσοκομείο ωστόσο φέρονται να τους έδιωξαν.

Σύμφωνα με τους γονείς του 15 μηνών αγοριού πήγε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί έκριναν ότι το αγοράκι δε χρήζει νοσηλείας και έτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον της οικογένειας, η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν οι γονείς με το βρέφος το νοσοκομείο ήταν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους έδωσαν οδηγίες και τους είπαν να γυρίσουν στο σπίτι.

Το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαν ξανά στο νοσοκομείο καθώς το βρέφος είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο και πάλι τους είπαν ότι δε χρειάζεται να γίνει εισαγωγή του. Η τελευταία φορά αποδείχθηκε και μοιραία καθώς όταν έφτασαν το βράδυ της Τρίτης στο “Μποδοσάκειο” οι γιατροί δε κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.

Η κηδεία του μωρού θα γίνει στην Αλβανία, χώρα από την οποία κατάγεται η οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ