ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ηλεία - Μεγάλες καταστροφές και κατολισθήσεις

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ηλεία - Μεγάλες καταστροφές και κατολισθήσεις
EUROKINISSI

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την πόλη του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου 6/1.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα στην οδό Αλφειού, η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αρκετά σπίτια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Επίσης, όπως αναφέρει το tempo24.news, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Στην οδό Αλφειού φορτηγό αναποδογυρίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

Από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και από κεραυνούς προκλήθηκαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

Πάνω από 80 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το βράδυ χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς μικρής έκτασης κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ελαιώνα, στην παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ