ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο οι δράστες της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Δύο οι δράστες της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Από κοινού φαίνεται πως δολοφόνησαν την 41χρονη έγκυο από την Καλαμαριά, ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, όπως προέκυψε από την προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού ακινητοποίησαν τη γυναίκα, στο διαμέρισμά όπου διέμενε με τον 39χρονο, την τραυμάτισαν θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το άψυχο σώμα της σε δύσβατη δασική περιοχή ανάμεσα στη Νέα Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου την εγκατέλειψαν.

Το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τελέστηκε την Πρωτοχρονιά. Οι δράστες μετέφεραν το πτώμα με το αυτοκίνητο του 34χρονου, ενώ, επιπλέον, αφαίρεσαν από την κατοχή της το ποσό των 80 ευρώ.

Η σορός της γυναίκας, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα κύησης και ήταν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού 13 ετών από προηγούμενο γάμο, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, κατόπιν υπόδειξης του σημείου εγκατάλειψης από τον 34χρονο. Το κίνητρο της δολοφονίας προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό.

Σε βάρος των δύο ανδρών που βρίσκονται υπό κράτηση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης, ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές»

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Ο φίλος του συντρόφου της 41χρονης εγκύου υπέδειξε τον τόπο, στον οποίο βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας, που αγνοούνταν από τη Χαλκιδική. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι μετέφεραν μαζί με τον 39χρονο σύντροφό της 41χρονης το πτώμα.

Σύμφωνα με το Thesstoday η 41χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα μπαούλο στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.

Τα ίχνη της Γεωργίας Μουράτη αγνοούνταν από το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, όταν εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Την εξαφάνισή της δήλωσε η μητέρα της στις 2/01 στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ