ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας

Θεσσαλονίκη: Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας
Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ενημερώνει τους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο 75ο χλμ του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, ακριβώς στο ύψος της Τορώνης.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Πολυγύρου, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στην Παλαιοχώρα και τη Μαραθούσα που προκάλεσε η ξαφνική κακοκαιρία. Οι θυελλώδεις άνεμοι που είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Κυριακής, προκάλεσαν την πτώση δέντρων, που σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, αλλά και σε μετασχηματιστές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, αλλά και ύδρευσης, καθώς δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα αντλιοστάσια των δύο περιοχών. Προβλήματα σημειώθηκαν και στις τηλεπικοινωνίες για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με τον Δήμο, ο καθαρισμός και το άνοιγμα των δρόμων, καθώς και όλων των δημόσιων χώρων, έχει ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ