ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Κλειδί οι καταθέσεις γειτόνων για την υπόθεση της μητέρας που σκότωσε το έξι μηνών βρέφος

Ημαθία: Κλειδί οι καταθέσεις γειτόνων για την υπόθεση της μητέρας που σκότωσε το έξι μηνών βρέφος
Unsplash

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στο Μακροχώρι Ημαθίας από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε όταν βρέφος έξι μηνών έχασε τη ζωή του από το χέρι της ίδιας του της μητέρας η οποία το ξυλοκόπησε μπροστά στα μάτια των άλλων δύο παιδιών της.  

Η 36χρονη συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Σήμερα (10/1) αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή του έξι μηνών αγοριού.

Κλειδί στην υπόθεση θεωρούνται και οι καταθέσεις από τους γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το μωρό, όπως φυσικά και οι συγγενείς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, που έμελλε να είναι εκείνοι που θα μετέφεραν το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr κλάματα και οδυρμοί ακούγονται από το σπίτι με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγική υπόθεση παιδοκτονίας. «Κοριτσάκι μου. Πάει το κοριτσάκι μου» είναι μια από τις φράσεις που αναφώνησε η μητέρα της 37χρονης.

Κάτοικοι και άτομα από τον στενό κύκλο της παιδοκτόνου που μίλησαν στο ThessToday την περιγράφουν ως μια μάνα πρότυπο.

«Απορώ πως έκανε κάτι τέτοιο. Την έβλεπα που έκανε βόλτα τα παιδιά. Τα είχε πάντα προσεγμένα και τα αγαπούσε. Ήρθε τον Σεπτέμβριο και νοίκιασε το σπίτι που έμενε με τα παιδία της. Οι γονείς της έμεναν δυο στενά πιο πέρα» περιγράφει μάρτυρας προσθέτοντας πως όλοι στην κοινότητα του Μακροχωρίου γνώριζαν πως η τραγική μάνα που εργαζόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και από μια μορφή σοβαρής ψυχικής νόσου.

Έρευνες στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι του φονικού συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του σοκαριστικού περιστατικού.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η 37χρονη μητέρα που σκότωσε το μωρό της την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο πούλμαν, στις 13 Απριλίου του 2003 στα Τέμπη, όταν σκοτώθηκαν 21 μαθητές σε ένα από τα δυστυχήματα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ