ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το παιδί μου» - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 37χρονη

Βέροια: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το παιδί μου» - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 37χρονη
ΙΝΤΙΜΕ

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας οδηγήθηκε, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 37χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του έξι μηνών βρέφος της, μέσα στο σπίτι της, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Η κατηγορούμενη θα απολογηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί.

Σε βάρος της μητέρας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το ίδιο της το μωράκι, μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανήλικων παιδιών της, στο σπίτι τους, στο Μακροχώρι Βέροιας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 37χρονη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (10/1) φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος ήταν αυτός που μετέφερε το μόλις 6,5 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να το σώσει. Ο ίδιος δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους και πέρασε αμίλητος το κατώφλι του δικαστηρίου.

«Η κατάστασή της δεν έχει καμία σχέση με τη λογική» λέει ο δικηγόρος της

«Ο ανακριτής θα προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα παλιό ιστορικό της γυναίκας. Το πρωί που την είδα ήταν σε κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με τη λογική. Μου είπε ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να σκοτώσει το παιδί, αλλά την ώρα που προσπαθούσε να το ταΐσει δίνοντας του ξένο γάλα, το πίεσε με το ζόρι και κάπως έτσι επήλθε ο θάνατος. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει δείξει απολύτως κανένα ενδιαφέρον εδώ και καιρό» ανέφερε σε δήλωσή του σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr ο δικηγόρος της 37χρονης Δημήτρης Ζυγουλιάνος.

Έγινε η κηδεία του βρέφους - Απομάκρυναν τον πατέρα

Το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του βρέφους στον Ναό του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Στη διαδικασία υπήρξαν και κάποια απρόοπτα καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ