ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες
INTIME / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και νότια, παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, μέτριοι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο και στον Κορινθιακό ισχυροί, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αναμένονται για σήμερα (14/01) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr:

Για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά που τοπικά στα βόρεια ενδέχεται να είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 5 βαθμούς), -2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από -4 έως 6 βαθμούς στην Ήπειρο), 5 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 5 έως 14 βαθμούς στην Κρήτη, 0 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Τις πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ