ΕΛΛΑΔΑ

Greek mafia: Η χαριστική βολή των εκτελεστών στον 44χρονο σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Greek mafia: Η χαριστική βολή των εκτελεστών στον 44χρονο σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο, δείχνει τη χαριστική βολή που έδωσαν οι εκτελεστές στον 44χρονο στην μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στο Νέο Κόσμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ένας εκ των εκτελεστών να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να δίνει με πιστόλι την χαριστική βολή στον 44χρονο από απόσταση αναπνοής, ενώ εκείνος έχει μπει στο αυτοκίνητό του και έχει δεχθεί πυροβολισμούς με καλάσνικοφ από τον ίδιο δράστη. Ο εκτελεστής που φοράει μαύρα ρούχα και κουκούλα, αφού δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον 44χρονο, στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή.

Σε άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ο 44χρονος ενώ είναι έτοιμος να μπει στο αμάξι του. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα αυτοκίνητο σταματάει πίσω ακριβώς από το δικό του, απο το οποίο βγαίνουν δύο άτομα και τον γαζώνουν με καλάσνικοφ και από τις δύο πλευρές του οχήματός του.

Ένας εκ των δραστών για να βεβαιωθεί ότι όντως ο 44χρονος είναι νεκρός, ανοίγει την πόρτα του οχήματος και με περίστροφο τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια οι δράστες ετράπησαν σε φυγή.

Νωρίτερα, το CNNGreece έφερε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του αυτοκινήτου που έκαψαν οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Νέο Κόσμο, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τα ίχνη τους.

Οι Αρχές, εντόπισαν καμένο στο Δαφνί το όχημα των δραστών, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη διαπίστωση του δρομολογίου διαφυγής τους.

Το αυτοκίνητο που έκαψαν οι δράστες στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ίχνη τουςCNN Greece

Ακριβό συμβόλαιο θανάτου

Ο 44χρονος που εκτέλεσαν σε ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη νύχτα, έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1), ήταν μέλος της Greek Mafia ενώ μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν.

Να σημειωθεί ότι, μόνο εξωτερικά του αυτοκινήτου βρέθηκαν 97 κάλυκες. Εσωτερικά υπάρχουν και άλλοι θα καταμετρηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σημειώνεται ότι, στις κάμερες καταγράφονται οι δράστες να αλλάζουν τουλάχιστον μία φορά ο καθένας γεμιστήρα.

Όπως αποδείχθηκε, το αυτοκίνητο του θύματος διέθετε κακή θωράκιση όπως δείχνει το αποτέλεσμα.

Στο πορτμπαγκάζ, όμως, του αυτοκινήτου του θύματος βρέθηκε και ένα πολεμικό καλάσνικοφ.

Είχε δεχθεί επίθεση ξανά πριν πέντε χρόνια

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018: Λευκό βαν προσεγγίζει το αυτοκίνητο του Ε.Ζ. που είναι σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές θα πυροβολήσουν, όμως το καλάσνικοφ θα πάθει εμπλοκή με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίζουν τον 38χρονο στα πόδια και στο χέρι.

Το υποψήφιο θύμα διατηρούσε σχέσεις με την«Bella Mafia» που είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα.

Το όνομα του 40χρονου τότε Ε.Ζ. είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της, είχε ζητήσει να φωτογραφήσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να δείξει τις φωτογραφίες της, στον 40χρονο τότε με σκοπό την δολοφονία της.

Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012, ο 40χρονος συνελήφθη για οπλοφορία. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό. Στα πληροφοριακά δελτία αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν «ακούσματά» τους πως ο 40χρονος φαίνεται να είχε ένα «μερίδιο» συμμετοχής ή συναίνεσης στην δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των «φίλων» του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως «Μπούμπη». Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί στον Μανώλη Καραγιάννη ή «Σαμπρέλα».

Τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα είχε δολοφονηθεί με καλάσνικοφ ο 54χρονος «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας». Ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του «Σαμπρέλα» ή «Καράφλα», της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως «bella mafia» αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας» ήταν «μέντορας» 40χρονου τότε Ε.Ζ.

Τον «γάζωσαν» με 81 σφαίρες

Πέντε χρόνια μετά, η δεύτερη απόπειρα σε βάρος του 44χρονου ήταν επιτυχημένη.

Τον «γάζωσαν» μόλις βγήκε από το πρατήριο και μπήκε στο αυτοκίνητο με καλάσνικοφ ενώ οι Αρχές έχουν εντοπίσει 97 φυσίγγια μόνο εξωτερικά του οχήματος.

Το αυτοκίνητο του 44χρονου ήταν θωρακισμένο, το σημείο αποκλείστηκε και αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και του Εκβιαστών άρχισαν να ψάχνουν για στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ