ΕΛΛΑΔΑ

«Greek Mafia»: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες - Το βαρύ κατηγορητήριο

«Greek Mafia»: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες - Το βαρύ κατηγορητήριο
Μεταγωγή των συλληφθέντων για την υπόθεση της Greek Mafia στην Ευελπίδων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα, Δευτέρα (22/1) οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της «Greek Mafia», οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. 

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Η αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιήσει τον 39χρονο και τον 21χρονο ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για απόπειρες δολοφονίας στην Κατερίνη και κατά δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Ο τρίτος κατηγορούμενος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για επιπλέον δύο μέλη της οργάνωσης

«Όλες οι υποθέσεις που δεν έχουν εξιχνιαστεί είναι ανοιχτές και συλλέγονται συνεχώς πληροφορίες. Όπως έγινε και τα δύο τελευταία χρόνια με αυτές οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν», δήλωσε σχετικά η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δύο μελών της οργάνωσης που διαφεύγουν στο εξωτερικό και ενός ακόμη που εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ