ΕΛΛΑΔΑ

Διαδηλώσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Διαδηλώσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πορείας IN TIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο, Πέμπτη (24/1) οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά από νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στον οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός φοιτητών, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αποφάσισαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα να πραγματοποιήσουν πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα στις 12:00, με την ΕΛΑΣ να διακόπτει την κυκλοφορία στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βασιλίσσης Αμαλίας.

Στο μεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στα ελληνικά ΑΕΙ, με τις μισές σχεδόν σχολές της χώρας να τελούν υπό κατάληψη εν μέσω εξεταστικής. Με τις δράσεις τους αυτές οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουν την ανησυχία τους πως το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία δημιουργεί «πτυχία δύο ταχυτήτων» και «βλάπτει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου».

Στις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων θα συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ συμμετέχει στις νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις με τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 25/1/2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ