ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Avgi: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σχολική κοινότητα

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Avgi: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σχολική κοινότητα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου τα σχολεία σε εννέα δήμους και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε επί του θέματος: 

«Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία σε 9 Δήμους

Η κακοκαιρία «Αvgi» που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη οδήγησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση τη συγκεκριμένη ημέρα τα σχολεία ορισμένων Δήμων της Βόρειας, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία της Εύβοιας και στη Βοιωτία.

Παράλληλα, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στη Μάνδρα, στην Ειδυλλίας Φυλής και στις Αχαρνές Κηφισιάς. Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μετά από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους της Πεντέλης, της Κηφισιάς και του Διονύσου εισηγήθηκε τηλεκπαίδευση στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών. Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους:

Μάνδρας-Ειδυλλίας,
Φυλής,
Αχαρνών,
Διονύσου,
Κηφισιάς,
Ωρωπού,
Πεντέλης
Μαραθώνα και
Παλλήνης
.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ