ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Προειδοποιητικό κλείσιμο της Εθνικής στη Θεσσαλία αποφάσισαν στον Παλαμά

Αγρότες: Προειδοποιητικό κλείσιμο της Εθνικής στη Θεσσαλία αποφάσισαν στον Παλαμά
Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα EUROKINISSI

Τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στον Παλαμά την Τρίτη (30/1).

Οι ίδιοι παραμένουν στα μπλόκα δηλώνοντας ότι το κόστος παραγωγής είναι πλέον δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν μονάδες και καλλιέργειες.

Μάλιστα, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (31/1) συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Εθνική Οδός ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.

Οι αγρότες έκριναν μη επαρκείς τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα έξτρα μέτρα στήριξης, επιμένοντας στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σχεδιάζοντας δυναμικές κινητοποίησεις στα εγκαίνια της «Agrotica», όπου σχεδιάζουν να φτάσουν μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Τρίτης Αγρότες του Έβρου προχώρησαν σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων, ενώ στο Βόλο έκλεισαν συμβολικά την παλαιά Εθνική Οδό.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο σκοπεύουν:

  1. να αποστείλουν τα αιτήματα στο Μαξίμου ώστε να τα επεξεργαστούν στην κυβέρνηση και να οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα αυτά βρίσκουν σύμφωνους τους αγρότες σε όλη τη χώρα,
  2. όλα τα μπλόκα όλης της Θεσσαλίας συντονισμένα στις 16:00 το απόγευμα θα αποκλείουν ταυτόχρονα το σημείο στο όποιο βρίσκονται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρχής γενομένης από την Τετάρτη (31/1),
  3. Οι Θεσσαλοί αγρότες κατεβαίνουν στην Agrotica το ερχόμενο Σάββατο και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στην βόρεια είσοδο της έκθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ