ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του πρώην μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στον ανακριτή ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δεν χορήγησε αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα ο καταδικασθείς να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Κατόπιν, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημά του για αναβολή της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα, μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Οι συλλήψεις «ΟΥΚάδων»

Νωρίτερα, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι τρεις συλληφθέντες μαζί με το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που έπεσαν στα «χέρια» των Αρχών μετά την επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών, έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και τα δύο αδέρφια που υπηρετούν στην ομάδα υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν συλληφθεί και έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο ένας από αυτούς το 2014 συνελήφθη με εκτοξευτήρα φωτοβολίδων τύπου στυλό. Το 2020 φορώντας χειρουργική μάσκα επιτέθηκε σε άτομο χτυπώντας το με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα, προκαλώντας του σοβαρές σωματικές βλάβες, ενώ το 2023 εντοπίστηκε από την αστυνομία να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του χωρίς δίπλωμα.

Ο αδερφός του το 2023 είχε εμπλοκή σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, στο οποίο οι Αρχές δεν αποκλείουν να εργαζόταν ως πορτιέρης, ενώ το 2018 είχε γίνει σε βάρος του καταγγελία για βιασμό.

Όσον αφορά στον ιδιώτη που έχει συλληφθεί και αυτός έχει βαρύ ιστορικό σε ποινικές υποθέσεις ξεκινώντας από το 2012, όταν παραβίασε κόκκινο με τη μηχανή του, παρέσυρε τραυμάτισε και εγκατέλειψε μία μητέρα με τα δύο της παιδιά, ενώ το 2023 συνελήφθη με 14 γραμμάρια κοκαΐνης και ενέσιμη τεστοστερόνη.

Ποια η σχέση του ηγετικού στελέχους με την Greek Mafia

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τις σχέσεις του ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την Greek Mafia και ανθρώπους της νύχτας.

Η σχέση του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης με ποινικούς ήταν γνωστή στις Αρχές από την περίοδο που ο ίδιος εξέτιε ποινή φυλάκισης για τη δράση του στην τρομοκρατία και τώρα αναζητούν την άκρη του νήματος για το εάν με τους υπόλοιπους συλληφθέντες τροφοδοτούσαν την Greek Mafia με εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν για αντίποινα και για υποθέσεις εκβιασμών.

Το ηγετικό στέλεχος φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα είχε στενές σχέσεις με άτομο το οποίο δολοφονήθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού και μάλιστα αμέσως μετά τη δολοφονία του, το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης είχε φύγει στην επαρχία για να κρυφθεί, φοβούμενος μήπως γίνει και ο ίδιος στόχος των δολοφόνων του ανθρώπου της νύχτας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Aστυνομία ανέφερε για τη μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ που βρέθηκε στις κατ' οίκον έρευνες των συλληφθέντων, ενώ το μέλος της οργάνωσης είχε στο σπίτι του πιστόλι, αλεξίσφαιρο, μαχαίρια και φυσίγγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ