ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας - Νέο βίντεο ντοκουμέντο
CNN Greece

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στο κέντρο της Αθήνας, στις 3 Φεβρουαρίου, έρχεται στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου.

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στο κτήριο απέναντι από το υπουργείο, στο σημείο όπου οι δράστες άφησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή έκρηξη έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη 01:29. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και υποκαταστήματος της Alpha Bank.

«..Η τοποθέτηση της βόμβας στο κέντρο της Αθήνας έχει ισχυρό συμβολισμό και σίγουρα οι τρομοκράτες ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε βομβιστική ενέργεια ακόμη και σε ένα καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας ..» έλεγε στο CΝΝ Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη.

Ο τρομοκράτης άφησε το μηχανισμό στα κάγκελα του δρόμου όπου ακριβώς απέναντι βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας και ένα υποκατάστημα τράπεζας θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης και να δηλώσει ότι η τρομοκρατική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, ήρθε για να μείνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ