ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποχωρήσεις από το μπλόκο Πλατυκάμπου - Συνελεύσεις εν όψει των αποφάσεων

Αγρότες: Αποχωρήσεις από το μπλόκο Πλατυκάμπου - Συνελεύσεις εν όψει των αποφάσεων
Προβληματισμός και στα μπλόκα της Θεσσαλίας ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα πρώτα «ρήγματα» στα μπλόκα είναι γεγονός, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (14/2), οι αγρότες «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων», μέσα από ανακοίνωση και επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, γνωστοποίησαν ότι αποχωρούν από το μπλόκο Πλατυκάμπου. 

«Καλούμε με αυτήν την ανοιχτή επιστολή μας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας, τα κτήματα των οποίων έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες» τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες από τις παρακάρλιες περιοχές.

«Δεν είχαμε εκπροσώπηση»

«Η Πανελλαδική επιτροπή των διαμαρτυρομένων αγροτών στη Σίνδο αποφάσισε να συγκροτηθεί 15μελής επιτροπή η οποία θα συναντούσε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην επιτροπή, όχι μόνο δεν είχαμε εκπροσώπηση, αλλά τα αιτήματα μας, που πρώτοι εμείς από όλους τους αγρότες στις αρχές Ιανουαρίου είχαμε διατυπώσει, δεν συμπεριελήφθησαν στο βασικό κείμενο των αιτημάτων» επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης των αγροτών που αποχώρησαν.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, συνεδριάζουν στον Πλατύκαμπο, όπως και τα μπλόκα σε άλλες επαρχιακές πόλεις προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου με φόντο την αυριανή συνάντηση των εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα προκειμένου να αποφασισθεί αν και πώς θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Ξεχωριστά και τα μπλόκα Βόρειας Ελλάδας

Επιπλέον προβληματισμό για τους αγρότες αποτελεί η είδηση που ήθελε εκπροσώπους μπλόκων της Βόρειας Ελλάδας να συνεδριάζουν χωριστά την ίδια ώρα της πανελλαδικής, με πιθανότερο τόπο τα Κουφάλια.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, ενώ το ίδιο έπραξαν το απόγευμα στον Ε65 στην Καρδίτσα. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, αγρότες του μπλόκου ανέβηκαν στην εθνική οδό και η κίνηση γίνονταν από παρακαμπτήριες οδούς με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ανάλογη κίνηση υπήρξε και από αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης.

Μπλόκο Μαλγάρων: «Με τρακτέρ στην Αθήνα»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Μαλγάρων, Κωνσταντίνος Ρούζιος, είπε ότι «μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό μείναμε πολύ δυσαρεστημένοι που μιλούσε συνέχεια για τον πάτο του βαρελιού, αλλά αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μας έδωσε μια κλωτσιά και πήγαμε στα τάρταρα». Σύμφωνα με τον ίδιο «κλιμακώνουμε με αποκλεισμό για πολλές ώρες της εθνικής οδού ενώ θα γίνει σίγουρα κάθοδος στην Αθήνα. Σήμερα θα αποφασίσουμε και θα βγάλουμε ένα πόρισμα»

«Η χθεσινή συνάνηση πήγε άπατη, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Θα απαιτήσουμε λύσεις και απαντήσεις. Η κυβέρνηση είχε μια εβδομάδα τα αιτήματά μας και το μόνο που έκανε ήταν να τα παπαγαλίζει» είπε στον ΑΝΤ1 άλλος αγρότης από το μπλόκο των Μαλγάρων.

Έκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων για τα φορτηγά

Εν τω μεταξύ, Στο τελωνείο των Ευζώνων οι αγρότες Παιονίας Κιλκίς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αυτή θα είναι και η πρότασή τους. Ήδη το μεσημέρι απέκλεισαν για δύο ώρες το τελωνείο, στο ρεύμα εισόδου των φορτηγών διεθνών μεταφορών και έχουν προγραμματίσει γενικό αποκλεισμό σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου, στο τελωνείο, σήμερα από τις 19.00 έως τις 21.00.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Στα Μάλγαρα οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού από τις 18.00 μέχρι τις 20.00, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ και οι αγρότες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας που βρίσκονται στον κόμβο Νησελίου θα αποκλείσουν την ίδια ώρα (18.00 με 20.00) την Εγνατία οδό, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Βέροια. Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποίησαν οι αγρότες της Χαλκηδόνας για να πραγματοποιήσουν τη σύσκεψή τους και αναμένονται οι αποφάσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ