ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Κάθειρξη 15 ετών στη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα

Ημαθία: Κάθειρξη 15 ετών στη μητέρα που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα
Eurokinissi

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η 30χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το μόλις 11 μηνών μωράκι της, πετώντας το στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα, στην Ημαθία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία με δόλο με μειωμένο καταλογισμό, ενώ η ίδια θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου βρίσκεται μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

Στην απολογία της η 30χρονη έδωσε αντιφατικές έως και παραληρηματικές εξηγήσεις, λέγοντας από τη μία πως πέταξε το κοριτσάκι στο φράγμα και από την άλλη ότι το μωρό είναι ζωντανό, καθώς -όπως υποστήριξε- ο πατέρας του ήταν εκεί και το έσωσε, αλλά δεν το παρουσιάζουν για να το δώσουν στην πραγματική του μητέρα.

Το χρονικό

Η μητέρα του κοριτσιού έφυγε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2023 από το σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα της, τον παππού και τον αδερφό της σε χωριό έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας μαζί με το μωρό της.

Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η ίδια επέστρεψε χωρίς το μωράκι της με αποτέλεσμα οι οικείοι της να ενημερώσουν το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, το οποίο και ξεκίνησε άμεσα τις έρευνες.

Η μητέρα υπέδειξε αρχικά ένα άλλο σημείο στη Βέροια, ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, αλλά δεν βρέθηκε κάτι. Στη συνέχεια, είπε πως είχε πάει με το μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια.

Αφού το άτυχο κοριτσάκι εντοπίστηκε από τις Αρχές μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής νεκρό μέσα στο φράγμα και ανασύρθηκε, η μητέρα συνελήφθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ