ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Ελεύθεροι υπό όρους τέσσερις κατηγορούμενοι για τον βιασμό 15χρονης

Ρέθυμνο: Ελεύθεροι υπό όρους τέσσερις κατηγορούμενοι για τον βιασμό 15χρονης
INTIME

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι άνδρες μετά την απολογία τους, για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της 15χρονης από τον Μυλοπόταμο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και μετά το τέλος της απολογίας τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και την παρουσία μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στη φυλακή βρίσκονται πέντε άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ο 38χρονος Πακιστανός, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας δύο ακόμη άτομα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 15χρονη, το 2022 και το 2023 φέρεται να είχε βιαστεί τέσσερις φορές, ενώ σε βάρος της είχαν ασελγήσει αρκετοί άνδρες, Έλληνες και αλλοδαποί.

Ήδη στη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας εμπλέκονται 12 άτομα.

Η ανώνυμη καταγγελία και οι πολύμηνες έρευνες

Αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί ανώνυμο τηλεφώνημα που έκανε λόγο για περιστατικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε ανήλικη στην ευρύτερη περιοχή της ενδοχώρας των Χανίων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές που ξεκίνησαν τις έρευνες.

Κατόπιν, εντοπίστηκε η 15χρονη η οποία και υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση κατά την οποία διαπιστώθηκε ο βιασμός της, αλλά και η τέλεση γενετήσιων πράξεων με άλλους άνδρες.

Η Αστυνομία προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 12 ανδρών και την υπέβαλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ