ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο - Τι ζητήθηκε

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο - Τι ζητήθηκε
INTIME

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega και η εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής.

Παράλληλα όπως αναφέρει το Mega, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6, και 13 ετών που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο - κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ανέφερε πως, «υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».

Η οικογένεια, αποτελούμενη από ένα ζευγάρι και τα πέντε παιδιά τους, ζει σε ένα λαγούμι 30 μέτρων βάθους, μαζί με άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους είναι περίπου 10 άτομα και ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

«Ο "πατριάρχης" όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πως υπάρχουν άλλες τέσσερις οικογένειες που ζουν έτσι. Οι δύο έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειας, στην αδερφή» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ