ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή Περιστεριού στην Πτολεμαΐδα: Το δαπανηρό χόμπι που μετριέται σε…αγάπη

Γιορτή Περιστεριού στην Πτολεμαΐδα: Το δαπανηρό χόμπι που μετριέται σε…αγάπη
Leonardo Zorzi / Unsplash

Περισσότεροι από τετρακόσιοι εκτροφείς περιστεριών από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στη γιορτή διαγωνισμό του « Θεαματικού περιστεριού», που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Την εκδήλωση διοργάνωσε ομάδα φίλων του αθλήματος, συμμετέχουν οκτώ εκτροφείς με 30 περίπου περιστέρια ο καθένας και οι πτήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία έξω από την πόλη.

Όπως ανέφεραν οι εκτροφείς περιστεριών, πρόκειται για ένα δαπανηρό χόμπι, αφού τα πουλιά αυτά θέλουν περιποίηση και εμβολιασμούς, ενώ και η τροφή τους είναι ακριβή, ωστόσο δεν μετριέται, όπως λέει, σε χρήματα αλλά σε…αγάπη.

Οι διοργανωτές όλες αυτές τις ημέρες επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να διοργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη «Γιορτή του Περιστεριού», χαρίζοντας σε όλους τους επισκέπτες ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις θεαματικές πτήσεις των διαγωνιζόμενων.

Οι 400 εκτροφείς και φίλοι περιστεριών από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών Σύλλογοι, πολλά club, αλλά και μεμονωμένα άτομα, που ασχολούνται με το ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό χόμπι, ήταν άλλωστε πεπεισμένοι ότι τα γκριζόμορφα και ασπρόμαυρα πτηνά θα τους αποζημίωναν με τις επιδόσεις τους και καλούσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει το συναρπαστικό αυτό θέαμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ