ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Μέχρι και αύριο θα έχουν υπογραφεί 700 προσλήψεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Θεμιστοκλέους: Μέχρι και αύριο θα έχουν υπογραφεί 700 προσλήψεις για τα απογευματινά χειρουργεία
Νοσηλευτικό προσωπικό (φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περίπου 700 προσλήψεις αναμένεται να έχουν υπογραφεί μέχρι και την Τετάρτη (21/2), όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, με σκοπό να καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις για να τη διενέργεια των απογευματινών χειρουργείων. 

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, αναμένονται περισσότερες από 600 προκηρύξεις για γιατρούς και αντίστοιχα 1.500- 2000 για νοσηλευτές.

Έχουν δρομολογηθεί 6.500 προσλήψεις εντός του 2024

Εξηγώντας τη στρατηγική του υπουργείου, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «στο πλάνο μας να ενισχυθεί πάρα πολύ το δημόσιο σύστημα υγείας».

Διευκρίνισε, όμως, πως «χρειάζεται να περάσουμε και στην επόμενη μέρα. Είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» τα απογευματινά χειρουργεία.

«Υπάρχουν νοσοκομεία που γνωρίζουμε από τώρα ότι θα έχουν μεγάλη δυσκολία στο να αναπτύξουν απογευματινά χειρουργεία» επεσήμανε.

Ο ίδιος τόνισε πως γνωρίζουν πως υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, παρόλα αυτά «το προσωπικό του ΕΣΥ έχει αυξηθεί περίπου 10% με 15% τα τελευταία τέσσερα χρόνια με έναν από τους υψηλότερους αριθμούς σε προσωπικό».

«Άρα υπάρχουν νοσοκομεία που από θέμα προσωπικού θα μπορέσουν να αναπτύξουν απογευματινά χειρουργεία» είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Η υγεία είναι δημόσια και δωρεάν, τόνισε και διευκρίνισε ότι θα παρέλθει «διάστημα 6- 8 μηνών για να στρώσει, το σύστημα των απογευματινών χειρουργείων, αφού πρέπει να δοθεί χρόνος στους γιατρούς να αποφασίσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ