ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Άνοιξαν οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Άνοιξαν οι δρόμοι
Πλάνα από το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ έγινε άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχε θέσει σε ισχύ η ΕΛΑΣ.

Οι φοιτητές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Νομική όπου συνεδριάζει το συντονιστικό τους όργανο.

Την ίδια ώρα, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά το πέρας της πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων σημειώθηκαν επεισόδια.

Έξω από τη Βουλή και οι μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί κάνοντας τη δική τους διαμαρτυρία, και υποδέχθηκαν τους φοιτητές με χειροκροτήματα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι μαθητές, αλλά και το σύνολο των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλαδή οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με μπλοκ της ΠΟΣΔΕΠ, καθώς και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό μιας σειράς ιδρυμάτων.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας είχαν κηρύξει για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο τόσο η ΔΟΕ, όσο και η ΟΛΜΕ, ήδη από τις 11:00. Οι ομοσπονδίες σε ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Διαδήλωση ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίωνΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

«Όχι σε αποφοίτους δύο ταχυτήτων»

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν και κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και μειωμένες δαπάνες στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

panekpaideytiko.jpg
Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 22 Φεβρουαρίου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος και χημικά στο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στο μεταξύ, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το πέρας της πορείας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ομάδα ατόμων με κουκούλες εντός του ΑΠΘ ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εξωτερικά του campus, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς την Εθνικής Αμύνης και προχώρησαν σε νέα ρίψη πετρών προς τους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ