ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη για κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Δύσκολη η κατάσταση λόγω Αποκριών

Παγώνη για κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: Δύσκολη η κατάσταση λόγω Αποκριών

Μηχάνημα της Μονάδας εντατικής θεραπείας

Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα τρία κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν εκδηλωθεί στην Πάτρα, σε 20χρονους με τον έναν εξ αυτών να είναι διασωληνωμένος, προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές αρχές που σπεύδουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μεταβαίνει στην Πάτρα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την έξαρση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας ενόψει και των αποκριάτικων εκδηλώσεων που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

Όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη, υπάρχει ανησυχία και η κατάσταση είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη οι δύο από τους τρεις που διαγνώσθηκαν με μηνιγγίτιδα πάνε καλύτερα ενώ το τρίτος συνομήλικος τους βρίσκεται διασωληνομένος στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι γιατροί έχουν αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές τη νόσο της μηνιγγίτιδας. «Ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι δύσκολος. Μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Ξεκινάει με πονοκέφαλο, πυρετό και εξανθήματα. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τις επιφάνειες, έχουν δοθεί οδηγίες στην ΥΠΕ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην Πάτρα υπάρχει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων η κ. Παγώνη τόνισε ότι «πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση» και ότι γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνει ο ΕΟΔΥ στην Πάτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ