ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά: «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης»

Έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά: «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης»
Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά IN TIME / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Βομβαρδισμένο τοπίο άφησε πίσω της η ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε σε βενζινάδικο στον Πειραιά , καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες μετά τον «εκκωφαντικό θόρυβο» που ακούστηκε, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα έλαβαν μεγάλη έκταση. Τζαμαρίες έσπασαν και αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Περιγράφοντας τις στιγμές που ακολούθησαν, κάτοικος της περιοχής, που μένει απέναντι από το βενζινάδικο, μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

«Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα» συμπληρώνει.

Το μέγεθος της έκρηξης είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν «οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω. Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό».

Παράλληλα, ο ίδιο αναφέρει πως συνομίλησε με ένα άτομο, το οποίο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο με το μηχανάκι του, είχε απομακρυνθεί, είχε βγει στον δρόμο για να φύγει και μόλις γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε πίσω, άκουσε την έκρηξη.

«Αν το συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέσα στο βενζινάδικο την ώρα που έβαζε βενζίνη, θα υπήρχε ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών» αναφέρει ο ίδιος.

Καμία προειδοποίηση

Να σημειωθεί πως, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει ανάμεσα στο βενζινάδικο και ένα οικόπεδο.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο βενζινάδικο και σε αυτοκίνητα που σταθμευμένα στο οικόπεδο.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε προειδοποίηση και από θαύμα δεν τραυματίστηκε ο υπάλληλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ