ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ηλικιωμένος «λύγισε» από τους πόνους του καρκίνου και αυτοκτόνησε

Ηράκλειο: Ηλικιωμένος «λύγισε» από τους πόνους του καρκίνου και αυτοκτόνησε
Οι συγγενείς του ηλικιωμένου δεν πρόλαβαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θλίψη έχει προκαλέσει ο η αυτοκτονία ενός καρκινοπαθούς που έβαλε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, μην αντέχοντας στους πόνους, περιμένοντας φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του. Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες ημέρες το τοπικό ΜΜΕ, «Ράδιο Κρήτη» όταν και είχε ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια ανεύρεσης του φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς δεν υπήρχε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του e-kriti, ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν, καθώς ήταν πωλητής βιβλίων σε λαϊκές, δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Συγκινημένος μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» ο εξάδελφός του θύματος, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο στο εξωτερικό:

«Μιλήσαμε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του, αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε», είπε ο συγγενής του θύματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συγγενής του θύματος, στο σημείωμα που άφησε ο ηλικιωμένος αποχαιρετούσε την οικογένειά του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ